Search

Radu Carp

Post by

Radu Carp este un artist din București licențiat în Grafică și actual masterand la Artă Murală în cadrul UNArte din București.

Radu Carp este un tânăr nascut și crescut într-o familie de artiști, astfel acesta a avut o oportunitate fantastică de a fi îndrumat și călăuzit în a deveni un adevărat maestru. De mic copil acesta nu a avut nici un dubiu că arta îi va fi carieră, pasiune și mod de viață.

Cu cât ești mai liber în gândire, cu atât arta pe care o faci poate să transmită mai mult. Pușcăria minții, în schimb, înseamnă constrângere și de aici nu poți crea artă prea grozavă.” - Radu Carp

„În ultima vreme sunt interesat de arta medievală. M-a pasionat încă de mic. Și acum pasiunea asta a revenit. La facultate, la master, studiez ornamentele, de la antic la contemporan; încerc să găsesc o gândire ornamentală. Acum îmi place să mă joc cu personajele care ies din ornamente, găseai asta mult în arta medievală, apoi în fețele grotești care au dispărut după Renaștere; în plus, îmi place foarte mult caricatura, iar în facultate mi se spunea des să nu mai fiu atât de caricatural. Dar îmi place să văd fețe schimonosite pentru că mă amuză. Mi se întâmplă să fac un portret cu o față schimonosită și să râd apoi singur. Prin arta pe care o fac mă interesează și să abat atenția omului de la lucrurile rele. Dacă pot să-l fac să se simtă bine, mă bucur!” - Radu Carp

Suciu Cristina

Post by

Ce este un artist? Este un damnat? Un rob? Un zeu prin puterea creatoare? Un luptător de dragul iubirii sale? Un simplu vânător de plăceri nocturne? Sau un prizonier al dulcii lui pasiuni ce își sacrifică întreaga ființa pentru a onora creația? 

Artistul… este zeul suprem și totodata un simplu muritor. El devine prizonier de bunăvoie și cu inima deschisă. “Artist este doar cel care NU poate trăi fără artă, cel care simte un puternic imbold din străfundurile sufletului și o durere înfiorătoare când nu se poate lăsa cuprins de vălurile vaporoase ale menirii sale.”

Pentru restul lumii reprezintă un oarecare, dar in singurătatea sa, trudește să dea naștere unei noi lumi care, odată creată, îl va absorbi întru totul, îl va rupe de existența afectivă, și-l va duce departe. “Opera sa va deveni realitatea, iar așa-zisa realitate va deveni un peisaj neglijabil, animat de fantasme diafane prin care se poate trece fără băgare de seamă. “

Acesta muncește sârguincios,  vărsându-și  rănile, durerile și emoțiile într-o capodopera ce capătă viață prin personaje vii care trăiesc, respiră, suferă, iubesc, zâmbesc și fac greșeli. Ele capătă aceste însușiri omenești prin intermediul artistului care s-a jertfit, care a rupt o bucată din umanitatea lui și a pus-o  în arta sa.

“In iubire și in arta totul e permis.” este o afirmație făcută de un om curajos, care trăiește totul la nivelul absolutului. Este o afirmație făcută de un artist simplu, modest, iubitor de viața și minunile sale, dar totodata complex și înzestrat cu harul imaginației și cel al creației. 

Ca un Orfeu al artei plastice, este unul dintre foarte puținii tineri artiști români, ce respiră și se hrănesc cu arta, in adevăratul sens al cuvântului, devenindu-i astfel, mod de viața. Arta i-a fost alături si a susținut-o in fiecare clipa a vietii sale, purtând atât chipul mamei sale, cât si al tatălui, prietenului cel mai bun sau persoanei iubite… ea trăiește artă și arta trăiește prin ea.

Articol scris de Bianca Marinescu 

“Monologul din grădina” este denumirea proiectului pe care îl am in colaborare cu CreativeWardrobe și conține 7 lucrări. 
Șase dintre acestea, au ca motiv principal/ laitmotiv, unele din florile mele preferate, culese și puse la uscat chiar de mine, pentru a le putea da viața in arta mea.
Fiecare floare are câte o poveste, asa cum fiecare aventura a vieții  mele a venit cu o lecție aparte. 
Ultima lucrare ma înfățișează pe mine, artistul, alături de un fluture. Fluturele este simbolul metamorfozei și arată iniţierea ființei care va dobândi cunoaşterea de sine şi va renaşte într-o  dimensiune sacră.
Astfel, eu, fluturele, a trebuit sa mi hrănesc sufletul, însetat de cunoaștere, cu fiecare floare ilustrata in arta mea.

Manta Melissa

Post by

Melissa este o artistă din Sibiu care adoră să deseneze și să își creeze proprile personaje animate. Una din cele mai mari inspirații ale ei este manga si serialele anime, care ii definesc stilul de arta. Melissa deseneaza de când se știe si nu a renunțat niciodată la această pasiune. „Deși nu am ales să fac o carieră din artă, desenul va fi mereu o parte importantă din mine, la care nu voi renunța niciodata”.

Victoria Ghilas

Post by

M-am nascut in Republica Moldova, am absolvit, intre anii 2001-2005 Facultatea de Teologie Andrei Saguna din Sibiu, sectia Conservare-Restaurare a obiectelor de artă. Dupa absolvire am lucrat timp de 5 ani la un atelier de pictura pe mobilier , apoi am continuat pe cont propriu . Desenez si pictez dintotdeauna, la inceput personajele din carti, asa cum mi le imaginam eu, apoi am inceput sa creez singura personaje si o lume in care sa se miste :) ceea ce creez se poate numi o excursie in interior, in lumea subconstientului, visului, simbolurilor. Ma pasioneaza detaliile, dar si felul in care pot fi amestecate piesele unui puzzle, ca sa iasa de fiecare data ceva diferit.

Letinu Filip

Post by

Letinu Filip a absolvit facultatea de arhitectură Ioan Mincu, dar și-a urmat chemarea de artist în care a strecurat elemente spațiale dobândite, pe lângă cele imaginare în care excelează a le așterne pe hârtie. Probabil îl știi de Gabor în Civil și i-ai văzut paste-up-urile peste tot prin oraș. Dacă nu, sunt și în cartea lui de colorat pentru adulți(6-6 Gabor in civil). E posibil să îl vezi oricând prin galerii, prin agenții de publicitate, pe munti sau pe o insulă pustie din Deltă. Dacă nu, pe Instagram si facebook @letinufilip sau @gaborincivil.

Simona Păvălucă

Post by

     „Pot spune că sunt o persoană simplă careia îi place sa fie înconjurată de frumos. Pasionata de tot ceea ce tine de arta, pictura, desen, design de interior, arhitectură, îmi place să mă dedic și să pun suflet în ceea ce creez.

     Mă pot considera perfectionistă, minimalismul fiind un concept care poate descrie pasiunea mea atat pentru lucrurile simple si clare cât și pentru faptul ca țin și sunt atentă la detalii si la aspectul lucrurilor. Îmi place să mă descopăr și să adaug calițati propriei personalitati la fel cum un artist adaugă unui tablou tușe de culoare el nefiind niciodata gata.”

Lăcrămioara Grozăvescu

Post by

Lăcră Grozăvescu is a Romanian visual artist who excels in the use of colors combinations and texture, focusing on documenting space and the feeling implied by that space.

She expresses her vision of the world using mediums such as Photography, painting, drawing, collage and film. She explores the connection between the external and internal and the transition from material to spiritual, from human to divine.

 Her work reflects personal experiences, analyzing topics such as Anxiety regarding life and death, the problem of human existence and the pursuit for a meaning.

Ioana Pătrașcu

Post by

Lucrările Ioanei Pătrașcu pornesc de la observarea spațiului în care se află și modul în care acesta interacționează cu ea. „Lucrurile care par nesemnificative la prima vedere, ne pot influența și ne pot oferi o însemnătate pentru modul în care existăm.  Texturi, obiecte pe lângă care trecem, dar pe care nu le observăm. Ce reprezintă acestea în timpul în care trăim și ce reprezentau în amintirile noastre?”

Back to Top